Els membres de la plataforma en defensa de les persones en situació de dependència de les comarques de L’Alcoià i El Comtat, volem fer un nova crida a la ciutadania, per a recordar que, a hores d’ara, hi ha moltes persones que tenen reconegut un dret i estan esperant rebre les prestacions que els correspon, amb la repercussió que té sobre la qualitat de vida de les persones dependents i dels seus familiars.

Des de l’aprovació de la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència en desembre del 2006, els incompliments i les traves administratives posades per la nostra administració autonòmica han sigut constants. Des del primer moment hi ha un clar boicot a l’aplicació de la Llei; un abandó de les obligacions imposades per la Generalitat en la Llei 5/1997, de 25 de juny, d’Assistència Social i la Llei de Dependència a la nostra comunitat, no ha vingut a sumar ajudes i recursos per a afavorir la (in)dependència de les persones amb més necessitats, tal com ocorre en altres comunitats, sino, en alguns casos, a substituir-les.

Malgrat que les dades nacionals manifesten un avanç respecte a les resolucions dels expedients de mesos enrere, a hores d’ara, encara estem molt lluny del que marca la llei. A més a més, continuem trobant-nos amb entrebancs amb el procediment, amb tràmits llargs i innecessaris que duren més enllà del previst pel Consell Interterritorial del Sistema d’Autonomia i Atenció a la Dependència, sense reconéixer la retroactivitat en la prestació dels serveis i amb un desenvolupament inadequat del Catàleg de Prestacions i Serveis que s’agreuja amb el decret d’incompatibilitat entre els mateixos.

La nostra Plataforma, junt a la resta de plataformes creades arreu de la Comunitat Valenciana (Asp i Fondó de les Neus, Alacant, Alzira, Camp de Morvedre, Castelló, Crevillent, Dolores, Elx, La Costera-La Canal, La Marina, La Ribera, Ontinyent, Oriola, Santa Pola, Sax i comarca, València,…), estem preparant diferents accions reivindicatives per a mostrar el nostre descontent amb l’aplicació d’aquesta llei a la nostra Comunitat.

Les accions començaran el proper dissabte 23 d’OCTUBRE a les 18:00 hores a L’Eliana (València) amb EL FESTIVAL TARONJA, que sota el lema “(in)dependents” volem fer visible la nostra necessitat de disposar de recursos i serveis per a fer de la nostra una vida més autónoma. A l’acte participaran més de 15 artistes valencians del col·lectiu Ovidi Montllor i podrem gaudir, entre altres, de propostes musicals com les del cantautor contestà Andreu Valor, el cantaor de Xàtiva Pep Gimeno “el Botifarra” o l’actor Xavi Castillo. Es sortejarà una serigrafia d’Ovidi Montllor realitzada per l’artista alcoià Antoni Miró.

La Plataforma, des del dilluns dia 18 al divendres 22 d’octubre eixirà als mercats dels diferents pobles de la comarca per informar d’aquest event, facilitant els abonaments per al sorteig de la serigrafia i està preparant uns autobusos per a poder assistir a l’acte. Si t’interessa acompanyar-nos telefona als telèfons 679621397 (Eli-Cocentaina i Muro), 649622188 (Bea-Alcoi) i 617453021 (Montse-Ibi)

Els dependents no som tan visibles com els grans events als que el nostre Govern Valencià ens té acostumats però existim.

Tots podem trobar-nos en situació de dependència en un moment o altre de la nostra vida o bé convertir-nos en cuidadors. Esta Llei és per a Tots i així ho hem de fer comprendre a tota la ciutadania. Tots junts demostrarem al nostre govern valencià que les famílies han de ser el primer i no sols en les tanques publicitàries en temps d’eleccions.

US ESPEREM!

Plataforma en defensa de les persones en dependència de l’Alcoià i El Comtat.

Artículo anterior
Artículo siguienteEl Alamí y los convenios incumplidos

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.