El secretari general del PSPV-PSOE i diputat Ximo Puig, ha presentat, en nom del grup Parlamentari Socialista en el Congrés dels Diputats, una Proposició No de Llei en la qual se sol·licita la reforma de l’article 32 de la Llei Orgànica 2/2012 de 27 d’abril d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera amb l’objecte que els Ajuntaments puguen destinar el superàvit a la realització de polítiques a l’estímul del creixement econòmic i la cohesió social.

D’esta manera, i tal com va anunciar el secretari general dels socialistes valencians i diputat en el Congrés, es pretén que els ajuntaments que hagen tancat els seus comptes amb superàvit puguen utilitzar eixos recursos en inversions que redunden en la reactivació econòmica i la creació d’ocupació i no es vegen obligats a destinar-ho a reduir l’endeutament tal com s’estableix en la Llei Orgànica 2/2012.

Puig ha recordat que es tracta d’una reivindicació defensada per l’alcalde socialista d’Ontinyent com a membre de la Comissió d’Hisendes Locals de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Jorge Rodríguez, i que compta amb el suport de tot el grup socialista en Les Corts, que també portarà esta iniciativa al parlament valencià.

Així mateix, ha recordat que en la tramitació parlamentària d’aprovació de la Llei de Pressupost de l’any 2013 ja va ser acceptada una esmena proposada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FVMP), registrada pel Grup Parlamentari Socialista, que pretenia promoure la modificació de l’article 32 de la Llei Orgànica 2/2012 amb l’objecte de determinar i desenvolupar les condicions per a possibilitar la destinació finalista de superàvit pressupostari de les entitats locals.

Tal com s’estableix en la PNL es tracta d’una iniciativa amb la qual es pretén repercutir en els ciutadans la bona gestió dels Ajuntaments que han fet els seus deures i han sigut capaços de gastar menys del que han ingressat. “Una bona gestió que ha de repercutir en els seus ciutadans i no és de rebut que l’única destinació possible d’eixe esforç comú siga la reducció del deute”, ha explicat Puig.

Per al secretari general del PSPV-PSOE i diputat nacional, “cada vegada es fa més evident que apostar solament per l’austeritat no és suficient pel que és imprescindible ser eficient tant en la gestió com en l’estalvi”. Així, ha insistit que “si volem eixir de la crisi econòmica i social en la qual ens trobem cal incentivar la productivitat, l’economia i les inversions”.

Finalment el diputat socialista i secretari general del PSPV-PSOE ha instat al Govern d’Espanya a què es duguen a terme les modificacions legals necessàries que possibiliten que este superàvit destinat a la generació de noves inversions no es veja afectat pel sostre de despesa.

Artículo anteriorPor una sanidad pública, universal y de calidad
Artículo siguienteOferta de empleo público en Ibi

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.