29 de julio de 2014 

Rubén Martínez es un joven ibense que inicia este año sus estudios universitarios, apenas alcanza los 17 años ,aunque es muy grande de estatura y sobre todo su curiosidad y motivación es tan grande que ya se ha atrevido a escribir un libro, aún por terminar . El día 14 de julio coincidiendo con i 49 cumpleaños me hizo una entrevista , ya que la política es una de sus pasiones. Le deseo toda la suerte del mundo y que no decaiga su ilusión un mundo mejor.

El dia 14 de Juliol de 2013 Rubén Martínez realitzà una entrevista a la portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament d’Ibi i membre de l’Executiva Provincial del PSPV Susana Hidalgo Vidal amb motiu de l’elecció de Pedro Sánchez com a Secretari General del PSOE i per l’interès per la política del entrevistant.

1. Per què vas decidir entrar en política?

Sempre m’ha agradat la política, en m´ha casa es parlava molt, teníem molta cultura democràtica.

En principi no tenia pensament d’entrar en política, però Vicent García hem buscà per a entrar i amb el suport del meu marit i de la meua família en general vaig decidir entrar en la política de primera línia.

2. Quina és la funció del portaveu d’un grup municipal?

La funció principal del portaveu del grup municipal és representar el grup al ple i als mitjans de comunicació. Però en el cas del nostre partit es el grup qui ho decideix tot, jo no prenc cap decisió sense que ho aprove el grup.

A més a més, la nostra executiva es reuneix cada dues setmanes per tal de debatre totes les propostes que es presenten, perquè no es pren mai una decisió personal, les nostres decisions son consensuades.

Però tots els portaveus tenen la mateixa funció?

Sí, tots els portaveus dels grups de l’Ajuntament tenen les mateixes funcions.

I quines son les teues funcions com a Secretaria General del PSPV d’Ibi?

El primer que cal dir es que el Secretari General s’encarrega de l’organització i de fer que el partit funcione. També cal dir que per a poder formar una agrupació cal ser tres membres, el secretari general, el secretari d’organització i un vocal.

Avui en dia necessitem més militància i dur la veu dels socialistes a la societat.

Una de les coses bones del nostre partit es que l’executiva arreplega propostes de la militància perquè el PSPV ha de treballar juntament amb la societat.

3. Què representa per a tu ser regidora de l’Ajuntament d’Ibi?

Un orgull enorme i molta responsabilitat, és una cosa molt gratificant, encara que també és costos.

T’agradaria pujar de nivell a la política?

No, sols vull aspirar a canviar l’alcaldia d’Ibi.

4. Aleshores t’agradaria ser alcaldessa?

Sí, m’agradaria presentar-me, si cal fer primàries perquè hi ha més d’un candidat es realitzaran, perquè el més important és un militant, un vot, el més important és demostrar la democràcia interna del partit.

També crec que 8 anys deuria de ser el màxim que un càrrec públic estiguera en el poder, encara que açò té coses bones i coses roines.

A més a més he de dir que crec en un projecte, no en els personalismes.

Eres partidària de les primàries obertes?

Sí, perquè molts partits juguen en trampa, utilitzen tot el que poden, inclús traspassar la línia de l’honestedat per arribar al poder.

5. Com trobes la situació política a Espanya en l’actualitat? I la situació general?

En general la situació és difícil per a tots però molt més per a tots els que estan en l’atur i per a la gent jove, la més preparada de la historia, que es veu obligada a eixir fora d’Espanya per guanyar-se la vida.

Aquesta crisis a sigut provocada per la gent que mana, la dreta europea i espanyola. I açò sols es pot solucionar amb la unió de l’esquerra perquè tant el PSOE, com PODEMOS o Esquerra Unida som d’esquerres, i per tant cal unir-se per que no ens lleven tot allò que s’ha construït: una educació publica i de qualitat, una sanitat de qualitat, les ajudes a la dependència…

A més a més la gent jove s’ha d’involucrar en política per tal d’ajudar a canviar les coses.

Durant la primera roda de premsa de Pedro Sànchez com Secretari General electe del PSOE va dir que anava a lluitar per poder guanyar les pròximes eleccions autonòmiques, municipals i generales, creus que ho aconseguirà?

Crec que sí, però tots hem de fer força per a aconseguir-ho, per a canviar la societat i per a defendre la igualtat d’oportunitats.

Encara que vaig votar a Madina, perquè crec que va ser més precís en les seues propostes pense que els tres candidats eren molts bons, tant Pedro Sànchez, com Madina o Pérez Tapias.

Com veus a Pedro Sánchez?

El veig valent, fort i en capacitat de treball per a traure avant el partit.

6. Què vol dir ser militant del PSPV-PSOE?

Participar de forma directa en la política, per aquest motiu ha d’haver molts militants perquè la política es fa dia a dia i cal gent per a fer-ho.

A més a més el PSPV és un partit molt democràtic i açò significa que és un instrument per a canviar la societat.

7. Com es realitzen les llistes per a les eleccions municipals? Qui pot participar en elles?

En primer lloc l’executiva nomena a tot aquell que vol participar en la comissió de llistes. Aquestes han de ser paritàries en tots els sentits.

En aquesta comissió pot participar inclús gent que no és militant del partit, ha de ser gent que estiga involucrada amb el poble perquè aquesta elabora el programa electoral.

La llista es presentada a l’executiva i a l’assemblea; després a la provincial, al PSPV i al PSOE.

Quan fores triada com a regidora?

Al 2006, després al 2012 vaig ser designada com a portaveu del Grup Municipal Socialista pel meu grup.

8. Què penses de la situació actual del partit?

El partit està en una situació molt crítica per tot allò que estem vivint, però cal mencionar que ha contribuït a un enorme canvi social.

Necessitem gent jove que son aquells que fan avançar i crec que Pedro Sánchez és la persona que està afrontant aquest canvi.

A més a més hi ha molt gent que pretén quedar-se en el poder per a tota la vida i no és així, la política és una faena molt bonica però vocacional i, per descomptat, transitòria; no és una professió.

9.-Creus que PODEMOS li ha fet mal al PSOE en les darreres eleccions europees?

Sí, però no hi ha que tindre por, el PSOE és un partit fort, consolidat i ben estructurat. PODEMOS ha d’estructurar-se sòlidament, i això és un handicap per a ells.

A més a més el consens és molt important i el PSOE és gran perquè ho té, hi ha gent molt d’esquerres i gent de centre-esquerra.

D’altra banda, com tots som d’esquerres hem de buscar el consens entre totes aquestes formacions per fer-se més forts. Amb el Partit Popular no podem pactar perquè som molt diferents i si s’intentara podria ser un desastre. Al País Basc es pactà per poder acabar amb la violència terrorista, una vegada aconseguit l’objectiu es trencà el pacte de govern.

El PP i el PSOE no tenim ni la mateixa filosofia de vida, per això és molt complicat arribar a acords de govern.

10. T’has penedit alguna vegada d’haver entrar en política? Per què?

(rialles) Moltes, però si sumem guanyen els bons moments

Quins són aquests moments?

Moments en els quals et quedes soles, per exemple quan organitzes una manifestació per tal de lluitar per allò que és de tots i veus que va molt poca gent.

A més a més moltes vegades has de deixar a banda allò que més vols encara que intentes compaginar-ho de la millor manera possible, perquè si que es pot però sempre prioritzant allò més important i ser operativa.

Finalment també has de tenir un bon equip al teu voltant i no cap dubte de que el tinc.

11. Sempre he pensat el dedicar-me a la vida política. Quin consell em donaries?

El primer que has de saber es que quan un vol que canvie la societat ha d’escomençar per un mateix. I, per descomptat, si vols entrar en política has de participar en ella.

A Espanya necessitem gent jove que ha te tenir ganes de treballar i de canviar les coses, clar que la gent major també val perquè és l’experiència.

Per a finalitzar també has de saber que el consens, que és molt important en política, significa renunciar el bé personal pel bé comú.

Artículo anterior¿Ha tomado medidas Alberto Fabra contra la corrupción?
Artículo siguienteAl Rojo Vivo – El Gobierno analiza con las Comunidades Autónomas nuevos recortes

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.