8 de novembre de 2014

Divendres passat a les 20:00 h., en el Museu de la Biodiversitat, van ser inaugurades les IX Jornades Micològiques, que tindran lloc des del dit dia fins al 30 de novembre pròxim.

Allí ens vam donar cita aficionats a la micologia, responsables de l’organització d’estes jornades així com públic que té la sana costum d’acostar-se a estos espais culturals com són els museus.

Estes jornades han sigut organitzades per la Universitat d’Alacant, els ajuntaments d’Ibi i Biar, Cibio, Associació Micològica Alacantina (ASOMA), l’estació Biològica Torretes i la Seu Universitària de Biar de la Universitat d’Alacant.

Amb la benvinguda de la Regidor delegada Isabel Roelas, del director de l’estació Biològica Torretes D. Segundo Rios que va fer una breu explicació de les característiques d’algunes espècies de fongs i les precaucions que hem de prendre al consumir-les. El president d’ASOMA Manuel Juárez, per la seua banda, va agrair l’assistència als presents i amb això van quedar inaugurades estes jornades que, com sempre, inclouran recol·lecció i prova gastronòmica.

Allí vam poder contemplar l’exposició fotogràfica muntada per a estes jornades i que podran veure tots aquells ciutadans que vullguen fins a la data mencionada al principi.

Encara que els menys experts podem pensar que la busca i recol·lecció de bolets es limita a pocs mesos a l’any, esta associació manté l’activitat pràcticament tot l’any, perquè quan no hi ha fongs en una zona, n’hi ha en una altra, i allí que van a recol·lectar-les al mateix temps que disfruten de la naturalesa.

Des del Grup Municipal Socialista agraïm la invitació rebuda al mateix temps que animem als components d’ASOMA a seguir amb les activitats pròpies així com a estendre els seus coneixements als menys experts, tal com vénen fent.

Vicente Bernabeu

Artículo anteriorInformación: “El juguete pronostica una ligera recuperación de las ventas nacionales después de tres años”
Artículo siguienteInformación: “El cuñado de Agüera admite al juez que facturó un millón en bombillas y farolas”

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.