28 de septiembre de 2015

Diumenge passat dia 27 de setembre, en els inicis d’aquesta tardor nouvinguda, en els hivernacles de la Finca Torretes, va tenir lloc una exposició de plantes vives d’interior.

En un inici pocs érem els que hem acudit a la convocatòria, però conforme anava transcorrent el matí el grup s’anava incrementant, arribant a ser aproximadament unes trenta persones, encara que la majoria -com ben ha dit el director- no eren iberuts. És cert que avui rivalitzaba aquest acte amb el centre de les festes de San Miquel, amb romiatge i esmorzar inclosos.

Després d’una breu introducció del Director de Torretes D. Segundo Rios i de D. José Luís Romeu, de l’empresa col.laboradora Vivero IPGarden-, el primer va convidar als xiquets presents a practicar tallers didàctics amens per a la seua edat quedant-nos els adults a escoltar i participar d’aquesta interessant exposició.

Com ja hem dit en altres ocasions, D. Segundo és un apassionat de la seua professió i contagia la passió i il·lusió a els qui participen amb la seua presència de les activitats que ell i el seu reduït equip de persones ens preparen periòdicament.

En aquesta ocasió, com bé diu el títol es tractava d’una exposició de plantes d’interior que estarà oberta al públic des del dia de la inauguració el 27 de setembre fins al diumenge 25 d’octubre.

Ens ha explicat la procedència d’aquestes plantes ornamentals, la seua cura i les seues curiositats, així com si tenien, sobretot en l’antiguitat alguna utilitat.

Hem conegut com és la seua floració, l’ambient més apropiat, qui o quan van ser importades a la península així com perquè es van eradicar o “van amagar” en un moment donat, fins i tot el “parentesc” que existeix entre algunes d’elles.

Hem pogut visitar els tres hivernacles disponibles, el primer amb l’esmentada exposició, el segon amb sàlvies i altres plantes procedents de tots els continents i de jardins dels països més recòndits i, per a acabar, el destinat -entre uns altres- als narcíss, que abans es trobaven a l’aire lliure i que, per les característiques climàtiques i del propi sòl, han hagut de traslladar a cobert protegint-los de les plagues que els atacaven en l’exterior.

Segundo Rios ha respost, com sempre, a qualsevol dubte o consulta que se li ha plantejat i ens ha fet passar un estupend matí de diumenge a els qui hem optat per aquesta possibilitat.

Vicente Bernabeu

Artículo anteriorGuió d’actes Sant Miquel 2015
Artículo siguienteInformación: “Los independentistas ganan las elecciones, pero pierden su plebiscito”

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.