30 de noviembre de 2015

Tal com ha avançat Rafa Garrido en la introducció del concert, aquest ha sigut “lliteratura feta música”.

Amb un aforament pràcticament ple, i amb Andrés Colomina i Bernabeu al capdavant de la banda, els iberuts hem assistit a un concert realment espectacular.

Després de la presentació i incorporació de dos nous i jovenissims músics (Rubén Agulló i Jorge Sempere), un altra vegada la Unió Musical d’Ibi ens ha oferit un concert en honor a la seua patrona Santa Cecilia en el qual, es demostra la seva constant evolució fruit d’unes hores d’assaig impagables.

La primera part ha sigut dedicada íntegrament a “Finis Mundi” l’obra de literatura contemporània de Laura Gallego García, que ha sigut traslladada a composició musical per José Ignacio Blesa Lull (Lliria-València), qui ens acompanyava en el pati de butaques del Teatre Rio i que després de la interpretació de la seua obra, ha rebut un merescut aplaudiment per part dels assistents al concert. Aquesta obra simfònica ens ha transportat des de Santiago de Compostel·la fins a l’Anglaterra medieval.

La segona part, seguint el temari de la primera, ens ha oferit “La volta al món en 80 dies”, la famosa novel·la de Julio Verne portada al gènere músical. Per a acabar el programa, i mentre Rafa Garrido ens llegia alguns passatges de la genial obra de Cervantes, hem pogut escoltar la versió musical de “El Quixot”; la composició musical va estar inspirada en la novel·la amb motiu de l’IV Centenari de l’obra de l’escriptor universal.

El bis de la vetlada va recaure en un pasdoble, a fi de posar un punt d’alegria que es desmarcara de la serietat que li havia antecedit.

Esment especial mereix la pintura que l’artista iberuda Paquita (del molí) havia donat a la Unió Musical d’Ibi, i que representa a la patrona dels músics, Santa Cecilia i que ocupava un lloc d’honor en l’escenari al costat de la bandera de la societat musical.

Enhorabona i moltíssimes gràcies a aquests artistes increïbles, que concert després de concert, ens ofereixen el millor que, en conjunt, tenen.

Vicente Bernabeu

Artículo anteriorEl terrorismo machista: la lacra para las mujeres del Siglo XXI
Artículo siguienteDía de celebración en el Museo del Juguete

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.