Estem vivint uns anys molt complicats: la pandèmia, la crisi energètica, el conflicte d’Ucraïna, les danes, etc. Aquestes situacions obliguen a l’administració pública a “posar-se les piles” més que mai, ja que es necessita moltes més ajudes i més recursos.

És per això que les persones que ho necessiten, acudeixen als Serveis Socials dels seus ajuntaments o a entitats com Caritats o Creu Roja, perquè els ajuden. L’acumulació de crisis consecutives han dut a totes les organitzacions d’ajuda a màxims d’activitat, sentint-se en molts casos desbordats.

En el cas que ens competeix a l’Ajuntament, l’àrea de Serveis Socials, necessitem un suport de personal. En gener del 2021, des de la Direcció General de Gestió i des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, es va emetre un informe en el qual es comptabilitzaven tots els treballadors i treballadores que hauríem de tenir en el departament per a un correcte funcionament. A hores d’ara estem a falta de tres treballadors socials, una psicòloga, dos educadors socials, un tècnic d’integració social i tres auxiliars administratius. Cres que són prou mancances i si comptarem amb aquests treballadors que ens falten, solvataríem els retards i els problemes que tenim.

En aquest poble està clar que els Serveis Socials no estan funcionant com cal, i és responsabilitat del nostre Ajuntament. Perquè funcione millor, primer hauran de creure més en el seu paper i després actuar, amb fets i no tant amb paraules. Podrien contractar a gent per acabar en la llista d’espera de dos mesos per a la primera visita a Serveis Socials. Podrien posar-se més recursos a l’abast dels ciutadans, com per exemple, el catàleg de serveis que estem esperant des de fa més de dos anys, podrien adequar les vivendes que tenim catalogades com a “cases socials” perquè les famílies que complisquen els requisits i tinguem el dret, puguen utilitzar-les, ja que aquestes estan desocupades i estan perdent-se pel desús.

Si parlem de les persones amb diversitat funcional, també tenim molt a fer. Per exemple fer accessible alguns edificis públics, com el saló de plens o el pavelló Ruben Plaza.

Tenim moltes associacions en el nostre poble que es dediquen a treballar amb les persones més necessitades, i estic segura que aquestes també necessitarien més recursos.

En conclusió, les paraules de l’equip de govern són sempre boniques quan parlem dels serveis socials i l’atenció municipal als ciutadans menys afavorits, però la realitat dels fets, dia a dia, mes a mes, any rere any, ens demostren el contrari. Senyors i senyores de l’equip de govern del PP, posen-se les piles!

Montserrat Agulló
Concejala del Grup Municipal Socialista d’Ibi

Artículo anteriorIbi: un horno con más hormigón
Artículo siguienteEl modelo del que, según los expertos, hay que huir.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.