Estem vivint uns anys molt complicats: la pandèmia, la crisi energètica, el conflicte d’Ucraïna, les danes, etc. Aquestes situacions obliguen a l’administració pública a “posar-se les piles” més que mai, ja que es necessita moltes més ajudes i més recursos.

És per això que les persones que ho necessiten, acudeixen als Serveis Socials dels seus ajuntaments o a entitats com Caritats o Creu Roja, perquè els ajuden. L’acumulació de crisis consecutives han dut a totes les organitzacions d’ajuda a màxims d’activitat, sentint-se en molts casos desbordats.

En el cas que ens competeix a l’Ajuntament, l’àrea de Serveis Socials, necessitem un suport de personal. En gener del 2021, des de la Direcció General de Gestió i des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, es va emetre un informe en el qual es comptabilitzaven tots els treballadors i treballadores que hauríem de tenir en el departament per a un correcte funcionament. A hores d’ara estem a falta de tres treballadors socials, una psicòloga, dos educadors socials, un tècnic d’integració social i tres auxiliars administratius. Cres que són prou mancances i si comptarem amb aquests treballadors que ens falten, solvataríem els retards i els problemes que tenim.

En aquest poble està clar que els Serveis Socials no estan funcionant com cal, i és responsabilitat del nostre Ajuntament. Perquè funcione millor, primer hauran de creure més en el seu paper i després actuar, amb fets i no tant amb paraules. Podrien contractar a gent per acabar en la llista d’espera de dos mesos per a la primera visita a Serveis Socials. Podrien posar-se més recursos a l’abast dels ciutadans, com per exemple, el catàleg de serveis que estem esperant des de fa més de dos anys, podrien adequar les vivendes que tenim catalogades com a “cases socials” perquè les famílies que complisquen els requisits i tinguem el dret, puguen utilitzar-les, ja que aquestes estan desocupades i estan perdent-se pel desús.

Si parlem de les persones amb diversitat funcional, també tenim molt a fer. Per exemple fer accessible alguns edificis públics, com el saló de plens o el pavelló Ruben Plaza.

Tenim moltes associacions en el nostre poble que es dediquen a treballar amb les persones més necessitades, i estic segura que aquestes també necessitarien més recursos.

En conclusió, les paraules de l’equip de govern són sempre boniques quan parlem dels serveis socials i l’atenció municipal als ciutadans menys afavorits, però la realitat dels fets, dia a dia, mes a mes, any rere any, ens demostren el contrari. Senyors i senyores de l’equip de govern del PP, posen-se les piles!

Montserrat Agulló
Concejala del Grup Municipal Socialista d’Ibi

Artículo anteriorIbi: un horno con más hormigón
Artículo siguienteEl modelo del que, según los expertos, hay que huir.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre