Aquest article tracta sobre el mercat de Nadal, sota el nom de “Mercat dels Reis Mags”, del passat cap de setmana. Anava a fer-ho de dos paràgrafs: escàs i trist, com la fira que el PP ha fet. Però pense que n’hi ha molt més per a explicar.

Ibi és un referent o, almenys, hauria de ser-ho en tot el relacionat amb Ses Majestats, més que res perquè Ibi és sa casa, la indústria d’Ibi és la que els nodrís i ací és on els xiquets i xiquetes saben que van remeses totes eixes cartes que envien a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Aquest mercat hauria de ser la perfecta exposició de tot això. Hauria de fer veure que cada racó del nostre centre històric té vinculació amb Nadal i amb els Reis. Hauria de conjuminar la tradició de les nostres Festes d’Hivern amb la màgia d’aquestes dates. Fer veure que Ibi és el bressol de Nadal, dels Reis Mags i de les tradicions més divertides i vistoses del País Valencià. I, per damunt de tots els criteris turístics, una fira ha de ser alegre, no pot provocar una sensación de despagament en els ciutadans.

L’equip del PP s’ha limitat a “fer alguna cosa”, encara que sense creure en el que ha fet i, any rere any, ha devaluat aquest mercat, convertint-lo en una distribució de “paraetes” (cada vegada més escasses), disperses per alguns carrers i buides de contingut nadalenc i, molt menys, relacionat amb els Reis Mags.

Aquest mercat de Nadal ha brillat puntualment només gràcies a les associacions culturals i socials que han donat vida a la Plaça de la Palla. El nostre agraïment a00 AFEM, Babilón, Cáritas, Somriu, C. O. San Pascual, Solc i a l’Associació de Reis Mags, que amb la seua paradeta ens han anticipat un poc de la màgia que prompte viurem. Als treballadors dels museus del Joguet i de la Biodiversitat, pels seus tallers i activitats per als més menuts. També va ser destacable l’actuació del CEIP Teixereta i de l’IES Fra Ignacio Barrachina, que ens van delectar amb un recital de nadales. I a una iniciativa privada com és el Betlem de la família Cintas, perquè ha estat l’atracció principal d’aquest mercat.

He pensat demanar-li enguany als Reis Mags un poquet d’amor pel poble perquè l’equip de govern del PP el necessita. També un poc de ganes per a potenciar un mercat que podria ser el millor del territori. Per a finalitzar, demanaríem unes quantes idees per a potenciar el turisme nadalenc a la nostra localitat, encara que el PP ho tindria tan fàcil com parlar amb localitats veïnes que han fet fira i que, de veres, han aconseguit potrnciar les seues tradicions i la seua indústria.

Aquest mercat és una mostra més de l’esgotament d’aquest PP que, després de 20 anys, s’han acomodat i van a mínims. Ibi no es mereix això. Mentre el PP es desperea, la resta de localitats veïnes avancen en tot: en indústria, en turisme i comercialment. Un escàs i trist mercat. Escàs com l’interés d’aquest PP. Trist, com veure a Ibi perdre impuls de la mà d’uns dirigents peresosos i indolents. Ni un any més. Ibi mereix més.

Nuria Pina Huertas
Regidora del Grup Municipal Socialista d’Ibi

Artículo anteriorL’Agrupació Socialista d’Ibi et desitja bon Nadal i feliç 2023
Artículo siguienteEl PSOE de Ibi denuncia la constante saturación de los contenedores de reciclaje

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.