De les Residències al carrer

Per a la implantació de la llei de dependència i dins del “Pla d’accessibilitat social”, el passat any 2008 la conselleria de Benestar Social de la comunitat Valenciana, va crear 1800 noves places concertades amb els centres residencials. Aquestes places, a hores d’ara, estan ocupades per persones a les quals se’ls ha reconegut el dret mitjantçant la llei 39/2006 de promoció de l’autonomia i atenció a les persones en situació de dependència.

El passat 21 de juny de 2010, Joaquín Martínez Gómez, Secretari Autonòmic d’autonomia personal i dependència de la Generalitat Valenciana, va informar a les empreses amb places concertades que, a partir del 31 d’agost de 2010, i per motius pressupostaris, no es renovarien els contractes de concertació de dites places, quedant aquestes 1.800 persones beneficiàries al carrer (de les quals 56 pertanyen a Alcoi i 40 a Cocentaina) i la conseqüent desaparició de més de 1.000 llocs de treball directes i indirectes.

Donat que la Conselleria de Benestar Social no ha donat resposta als reiterats requeriments de les empreses afectades, aquestes s’han vist obligades a informar, el passat 23 d’agost a les famílies afectades que el silenci de la conselleria suposa la confirmació de la no renovació dels contractes.

Aquesta greu situació, suposarà la impossibilitat de seguir ocupant una plaça als centres residencials de no ser que els dependents procedisquen al pagament íntegre del preu de la plaça, una quantitat que quasi amb total seguretat, no podran abonar ja que fins ara, era l’administració qui pagava al voltant del 80% de la mateixa.

Davant la preocupació dels familiars de les persones dependents que ocupen places concertades als centres residencials de la comunitat valencianal que veuen vulnerat el dret reconegut per l’esmentada llei i, que en cap cas hauria de veure’s afectat per situacions contractuals i presupostàries.

La Plataforma en Defensa De la Llei de Dependència de L’Alcoià-El Comtat us convoca a la concentració que es realitzarà el pròxim dimarts 31 d’agost, a les 20h davant els centres de Novaire (Alcoi carrer Oliver i Cocentaina avinguda Real Blanc).

La plataforma mostra la seua indignació davant l’oscurantisme amb el que actua la conselleria i de nou reivindiquem la necessitat de la creació d’un catàleg de serveis públics i de qualitat i ens preguntem si aquesta situació no és sinó la punta de l’iceberg de nous retalls en l’aplicació d’aquesta llei que, recordem és un dret subjectiu com l’educació o la sanitat.

PERQUÈ TOTS SOM ELLS!

NO AL BOICOT DE LA LLEI!

Plataforma en defensa de les persones en situació de dependència de L’Alcoià i El Comtat.

Artículo anteriorLa diputada autonómica cruzada de brazos
Artículo siguienteLas migajas del Sr. Camps

2 COMENTARIOS

  1. Estos del PP serían capaces de todo con tal de echarle la culpa a Zapatero. En algun medio de Comunicación he leido que esta situacion es por falta de financiación proveniente del Gobierno Central. ¡¡¡ Tendrán CARA DURA!!!. De cualquier forma he oido hoy en RNE que el presidente de la patronal de este tipo de residencias ha recibido el compromiso de la Consellera de que se renovarán estos contratos para todas esas plazas que se pueden ver en la calle. Espero que esto sea asi, pero lo cierto es que por unos dias le han puesto la soga al cuello a casi dos mil familias.

  2. Por favor, estaran orgullosos de su gestión.!!!! La señora alcaldesa dice que todos los dependientes estan atendidos al igual que la concejal de servicios sociales, ellas si que estan atendidas, buenos sueldos, poca responsabilidad y poca faena. Tarjeta VISA a disposición, sin dar cuentas a nadie. Me gustaría saber porque no se abre el centro de día, porque no tenemos un geriatrico público, porque no se atienden a todas las personas en servicios sociales, porque no pueden mantener el autobús para los dependientes que regaló Caja Murcuia, porque se gastan el dinero en tonterias y merendolas, porque no tienen un duro ya que cuando llegaron al gobierno tenían un montón en caja y después recogieron el beneficio de la burbuja inmobiliaria,no se merecen el puesto que ocupan y no deberían de ganar ni a las cartas!!!!

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.