Els col•lectius Discapacitat en Marxa i la Plataforma en defensa de la Llei de Dependència Alacant i comarca convoquen manifestació per al dissabte 19 d’octubre a les 18:30h.

El recorregut començarà des de la Plaça d’Estels (Alacant) cap a l’estació de tren, passant posteriorment per Maissonave fins a arribar a la Muntanyeta.

A les 17:30h eixirà un autobús des de la plaça de la Tartana d’Ibi. El preu del bus es de 3 € per persona (reserva de plaça en el 617453021 – Montse).

Vestits/des de negre, amb veles, en processó, partirem a la llum del capvespre en silenci per tot allò que estan deixant morir i que nosaltres pretenem que revisca.

A les entitats, col•lectius, famílies, beneficiaris/es, simpatitzants d’eixa parcel•la que ens correspon dins del sector dels servicis socials en què s’engloben les persones amb discapacitat y/o dependència, malaltia mental, malalties de les denominades rares i la resta de característiques pròpies d’una ciutadania amb diversitat funcional en cada porus de les nostres pells.

Una vegada més volem fer manifesta la nostra indignació davant les accions que este govern autonòmic que ens ha tocat patir està duent a terme. La proposta sorgix des d’allò que s’ha aconseguit en tots estos anys de lluita pel reconeixement d’una cosa tan senzilla com el fet de que cada persona siga tractada com a tal, sense distincions.

Ara, a pesar de tot allò que s’ha caminat, de tot allò que s’ha torejat,pareix que ens enfrontem a una lluita molt més dura en la que aconseguir el reconeixement de determinats drets bàsics i mantindre allò que s’ha aconseguit es postula com l’objectiu central de la “batalla”.

Mentres uns pocs intentem que açò siga real, altres, també pocs però dels de dalt, s’esforcen per invertir l’orde natural de les coses i aconseguir que l’estabilitat de cada un dels recurs que atenen a estes persones es veja seriosament perill.

Per si això no fóra prou, van més enllà i reduïxen pagues i augmenten pagaments perquè fer front a ells siga el maldecap de cadauna d’estes famílies que, superades per la situació, es veuen obligades a prescindir dels servicis i les atencions que tant bé els fan als seus sers volguts.

Això no és fomentar els drets, precisament. Les ajudes públiques comencen a escassejar des dels primers anys de vida, per la qual cosa el dret a una correcta i adequada atenció en els Centres d’Atenció Primerenca cada vegada és un objectiu més inabastable, assistir a un Col•legi Ordinari està lluny de ser quelcom real i els Col•legis d’Educació Especial es veuen obligats a prescindir d’Educadors/es perquè els diners no arriben.

Els Centres Ocupacionals es veuen abocats al tancament, mentres que dels Centres Especials d’Ocupació pareix haver-se oblidat tot el món. Els Centres de Dia veuen com cada vegada són més les necessitats i carències mentres minven les ajudes i per tant la qualitat del servici, mentres les Residències es buiden d’aquells/es que poden permetre’s el servici privat i veuen com les il•lusions dels que no poden fer-ho se es van apagant a poc a poc.

Això tampoc és fomentar els drets ni, molt menys, la integració. El govern actual ha paralitzat i tendix a extingir tot allò que tinga a veure amb les persones dependents que no són rendibles. Resulta que han decidit oblidar per complet que hi ha una Llei que reconeix el dret dels ciutadans/es en situació de dependència. La mateixa que garantix el seu accés al sistema d’atenció i a la promoció de l’autonomia personal, articulant les mesures que asseguren la qualitat i eficàcia del sistema.

Estan vulnerant, sistemàticament, la Convenció de Nacions Unides dels Drets de Persones amb Discapacitat que tant es van afanyar a firmar. Perquè totes estes persones de què parlem, ens van tocar amb la seua vàlua i ens van mostrar el camí cap al respecte i la importància de la defensa de la dignitat, reconeixent d’esta manera l’essencial del dret a una vida plena, lluitarem per elles i ambelles, carrer a carrer, casa a casa, paraula a paraula, fins que nostres governants s’atrevisquen a donar la cara, o coneguen la paraula vergonya i se’n vagen.

Discapacitat en Marxa

Plataforma en defensa de la Llei de Dependència Alacant i comarca

Artículo anteriorInformación: “El 36% de los diputados de la Comunidad no ha hablado en el Congreso en año y medio”
Artículo siguienteAhora se mueve

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.