• Els titulars afectats tindran un termini de sis mesos per a complir amb l’estipulat en la normativa vigent.

L’Ajuntament d’Ibi ha aprovat, en ple ordinari, la delimitació cartogràfica referida a la interfície urbana-forestal del seu terme municipal. Una mesura necessària en la prevenció d’incendis que compleix amb el que s’estableix en l’actual legislació.

Aquesta cartografia, que es pot consultar en la pàgina web municipal, assenyala les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions que estan situades en terrenys forestals i en la zona d’influència forestal, perquè duguen a terme les mesures preventives que marca la normativa.

“Aquesta cartografia forestal del terme d’Ibi marca les actuacions forestals a realitzar, tant en terrenys públics com privats, per a reduir el risc d’incendi o minimitzar el seu impacte en cas de produir-se. Una mesura, d’obligat compliment, que ajudarà a cuidar el nostre municipi d’incendis forestals i salvaguardar el nostre patrimoni natural”, ha comentat la regidora de Medi Ambient, Blanca Navarro.

Tots els titulars d’aquests llocs hauran de complir, en un termini de sis mesos, amb les obligacions que marca la LOTUP que són assegurar una faixa perimetral de protecció mínima de 30 metres d’ample, amb la finalitat de disminuir o trencar la continuïtat dels combustibles forestals i realitzar diferents tractaments a la vegetació interior, per a evitar que puga propagar un possible foc.

“L’Ajuntament avisarà als afectats perquè puguen posar en marxa les mesures de prevenció establides, per a les quals preguem la màxima col·laboració. En les àrees de titularitat municipal s’actuarà com més prompte millor”, ha conclòs Navarro.

Artículo anteriorEls carrers de l’Alamí d’Ibi tindran nom de dona
Artículo siguienteEls Serveis Socials d’Ibi gestionen les targetes moneder per a 26 famílies amb fills a càrrec i vulnerabilitat extrema

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.