• El ple, amb els vots favorables de PSOE i Som Ibi, va aprovar una moció per a reconéixer en aquestes vies a dones il·lustres de la localitat.
Calle del Alamí. Fuente de la foto: TVA

03/04/2024 – Els carrers de la urbanització de l’Alamí d’Ibi tindran nom de dona a proposta de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament. La proposta, presentada a ple per l’equip de govern, va ser aprovada amb els vots favorables de PSOE i Som Ibi, l’abstenció del PP i el vot en contra de VOX. L’alcalde, Sergio Carrasco, i la regidora d’Igualtat, Montse Agulló, ja s’han reunit amb les dones i famílies que formaran els carrers d’aquesta urbanització per a explicar-los la proposta i sol·licitar el seu consentiment.

Igualtat portarà aquesta proposta al pròxim ple ordinari per a la seua aprovació amb la finalitat de “donar el seu just lloc a aquelles dones ibieres que van destacar professional i socialment, que van treballar pel nostre poble, i que mereixen que tothom les conega i reconega”, ha comentat la regidora d’Igualtat, Montse Agulló.

Els carrers que es proposen són: C/ Teresa Pérez Morant, regidora d’Ibi en 1938; C/ Mª. Luisa Vilaplana Albero, Capitana Contrabandista en 1950; C/ Asunción Picó Tortosa, Capitana Pirata en 1964 i primera COP femenina; C/ Rogelieta Verdú Company, música, pianista i professora; C/ Germanes Cortés Vicent (Les Cubanes), fundadores del Col·legi Lliure d’Ibi; C/ Les Telefonistes d’Ibi; C/ Germanes Guillem, copistes del Museu del Prado i Av. Miriam Martínez Rico, atleta i medallista paralímpica.

Tots els carrers tindran un cartell en el qual s’incloga una breu biografia de les dones a les quals estan dedicades. A més, des de la Regidoria d’Igualtat s’elevarà a ple també la proposta d’afegir biografia a la resta de carrers dedicats a dones i a efemèrides relacionades amb el feminisme que hi ha en la localitat.

Artículo anteriorLa Regidoria d’Esports obri aquesta vesprada el termini d’inscripció dels cursos de natació del tercer trimestre
Artículo siguienteIbi aprova la seua cartografia forestal com a mesura de prevenció d’incendis

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.