L’àrea de Serveis Socials és una de les àrees més importants, ja que en algun moment de la vida, la necessitem.

Portem molt de temps sol·licitant que s’amplie la plantilla del d’epartament de Serveis Socials per a fer front a totes les necessitats de les famílies del poble. Però l’equip de govern del PP d’Ibi sempre ens han dit que no feia falta, ja que eren suficients, qüestió que contradiu al que nosaltres ens trobem dia a dia, ja que no parem de rebre queixes referents a la tardança de les cites per atendre a les famílies, famílies que no poden esperar molt de temps per la seua delicada situació.

I pitjor si parlem de la “Llei de Promoció de l’Autonomia i Atenció a les Persones en Situació de Dependència”, una llei que s’aprova per tots els partits polítics en el 2006, llei que arriba per a fer més fàcil la vida dels dependents i les seues famílies. Ací al nostre poble, portem un retard d’un any amb les valoracions, que és un dels passos a seguir perquè es done l’ajuda a la dependència i que és tasca de cada municipi. Exactament, a hores d’ara, estan valorant els expedients de març de 2020. Som l’únic ajuntament de la comarca que porta aquest retard en les valoracions d’expedient de dependència. Ens hem informat i hem comprovat que el problema resideix a Ibi, ja que la feina de Conselleria en aquest assumpte està al dia, així que desviar les responsabilitats cap a altres és tirar balons fora.

La maleïda COVID ho ha empitjorat tot. Per pal·liar els efectes econòmics d’aquesta pandèmia, des de juliol de 2020, estem rebent ajudes de Conselleria i Diputació per un total de 1.462.544 €, que han anat destinades als veïns d’Ibi. L’ajuntament ha aportat 142.443€ a aquest fi. Part d’aquestes aportacions han anat destinades a Serveis Socials, però com ja els vam dir en les reunions per a tractar el pressupost municipal per a 2021, clarament ha sigut insuficient. La qüestió ja no és sols el nombre i quantitat de les ajudes, també té a vorer en la manca de personal al d’epartament que provoca que un embossament en els tràmits i adjudicacions.

Pensem que en el departament de Serveis Socials necessita un reforç perquè aquesta situació millore. Aquest ajuntament ha signat recentment un acord amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, on a canvi de rebre diners, nosaltres ens comprometíem a tenir una plantilla mínima de treballadors en diferents llocs del d’apartament de Serveis Socials. L’equip de govern del PP està complint aquest acord? Des del Grup Socialista els ho hem preguntat per escrit i no ens han contestat. Podríem pensar que no.

Senyor Serralta, ja que l’ajuntament és l’administració que ha de treballar pel poble, i pels ciutadans d’Ibi, els demanem que ES POSEN LES PILES I TREBALLEN.

Montse Agulló Ferrándiz

Artículo anteriorLa Diputada Socialista en Les Corts, Laura Soler, se reúne en Ibi con los responsables socialistas del área de Bienestar Social de la Foia
Artículo siguienteEl victimismo de un equipo de gobierno

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.