El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat hui que la Generalitat ha de “recolzar a la indústria des de la cogestió i no des de l’arrogància” i, per això, els socialistes aposten per una nova generació de política industrial. Així, ha explicat que els socialistes plantegen que es “compartisca la gestió del nou Impiva, ara IVACE, amb els empresaris, amb els agents socials i econòmics, l’objectiu és aconseguir una cogestió dels sectors productius perquè creiem en el diàleg i volem que participen tots en les decisions”. A més, també ha plantejat la possibilitat de crear un “banc públic per a projectes empresarials de les Pimes”.

Així, ha explicat que els socialistes aposten per un model per a “substituir els excessos del sector immobiliari, un pla post rajola que aposte per sectors de futur basats en productes d’alt valor afegit, innovadors i amb vocació exportadora”, segons ha apuntat Puig, “volem un model que faça de la política industrial l’eix estratègic per a crear una segona generació de política industrial”. D’esta manera, els socialistes han iniciat hui a Vinaròs la Gira per la Indústria i la Innovació que pretén “prendre el pols als treballadors i empresaris per a escoltar-los i ajudar-los”. “El que volem fer en este recorregut és parlar amb els protagonistes de l’empresa, veure el diagnòstic i, sobretot, pensar de quina manera podem enaltir, reforçar i reconstruir el teixit industrial a la Comunitat Valenciana”, ha indicat. Puig ha estat acompanyat pel portaveu socialista d’Indústria en Les Corts, Francisco Toledo; i el secretari d’indústria del PSPV-PSOE i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; així com per l’ex alcalde de Vinaròs, Jordi Romeu. Posteriorment, els socialistes han visitat Vinalab, un centre de coneixement posat en marxa pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

En este sentit, Puig ha insistit que “no existix un país avançat sense indústria” i ha recordat que en 1996, el 20,4% del Producte Interior Brut (PIB) es devia a la indústria, no obstant això, “ara se situa en el 13%, és a dir, 7 punts menys, perquè el PP no ha cregut mai en la política industrial i ha basat el seu model de desenvolupament en altres sectors de caràcter especulatiu, com la bambolla immobiliària o els grans esdeveniments”. De fet, ha denunciat que la Generalitat ha tancat la delegació de l’ Aidima (Institut Tecnològic del Moble) a Benicarló i, davant això, ha advertit que “no es pot pretendre apostar per la indústria ofegant als centres tecnològics de tota la Comunitat Valenciana pels deutes que no paga”.

D’esta manera, ha destacat que Rimobel és una “empresa d’avantguarda, potent i vitamínica perquè ajuda a creure que és possible un teixit industrial en la nostra Comunitat”. Per això, ha assenyalat que “el que hem de fer és ajudar a aquells que estan fent possible que existisca una indústria” i ha destacat que els principals problemes que tenen actualment “estan relacionats amb la falta de crèdit que té les empreses – la Generalitat deu factures per més de 4.500 -, també en els preus de l’energia o la falta d’infraestructures adequades”. D’esta manera, ha recordat que els socialistes a més d’exigir el Corredor Mediterrani també demanen que “es reforcen les comunicacions interterritorials que són necessàries i que el PP manté paralitzades com l’A-68 o la variant”. Al seu judici, “la política econòmica del PP ens ha portat a la ruïna” i ha advertit que “no existix acció de govern i el que fan és situar-nos en una situació de més depressió”.

Artículo anteriorLa música
Artículo siguienteNo sólo nos han hecho más pobres… además tienen la cara de decir que lo hacen por nuestro bien

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce un comentario!
Por favor, introduce tu nombre

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.